Derítse fel a gyenge pontokat! - informatikai audit

Derítse fel a gyenge pontokat!

 

A jó döntésekhez a pontos célkitűzés mellett a jelenlegi helyzet mint kiindulási alap pontos ismerete is elengedhetetlen. Főleg azoknak a gyenge pontoknak a felderítése és kiiktatása fontos, amelyek a céljaink elérésében gátolhatnak minket. Erre a javasolt módszer az audit (akár működési, akár biztonsági, akár egy részterület rendszerauditja).

Egy informatikai auditnak számos célja lehet. A cél határozza meg a vizsgálati módszert, amely lehet dokumentáció vizsgálat, helyszíni szemle, illetve interjú alapú is. Az átvilágítás során Ön válaszokat kaphat akár az informatikai rendszerek üzembiztonsági vagy információbiztonsági kérdéseire, akár a rendszer üzemeltetésének fejlesztési kérdéseire is. Az infrastruktúra felmérésünk keretében funkcionális, üzembiztonsági, információbiztonsági szempontokat figyelembe véve azonosítjuk és priorizáljuk a hibákat és hiányosságokat. Az azonosított hibákra és hiányosságokra Ön kidolgozott javaslatokat kap, a javaslataink mellé pedig rövid, közép- és hosszú távú operatív intézkedési tervet.

Az audit eredményterméke egy összefoglaló jelentés, mely bemutatja a feltárt hibákat és hiányosságokat illetve azok kockázati besorolását, az azokra tett megoldási javaslatainkat, továbbá egy megközelítő ütemezést a javításhoz szükséges idő és emberi erőforrás szükségletekkel.