Működjön tervszerűen! - informatikai tervek, stratégiai tervek

Működjön tervszerűen!

Bizonytalankodott már amiatt, hogy folyamatosan olyan tanácsadók és értékesítők vették körül, akik a saját megoldásukat, vagy szakmai szívügyüket úgy tálalták Önnek, hogy már csak ezt kell bevezetni, és jön a Kánaán? Volt már olyan meetingen, ahol az alábbi kifejezések kötőszó-sűrűséggel repkedtek: felhő, ERP, CRM, BI, virtualizáció, ITIL, DRP, BCP, SEO, WEB2, compliance, SLA, VOIP.

Ismerős a zsákutca, amikor olyan dolgokat szerez be,  amit vagy használatba vesznek vagy nem, de fél év múlva csak azért emlékszik rá, mert a könyvelője egy hiányzó teljesítési igazolást  keresve érdeklődik az ügyről?

Tapasztalta már, hogy az informatika egyre fontosabb a mai gyorsuló versenyben? Lassanként mindent gépekre, szoftverekre bízunk, de ennek sok esetben csak a hátrányait tapasztaljuk, költségeit és kockázatait viseljük, viszont a tényleges előnyök eltörpülnek ezekhez képest, és a megváltás egyre csak késik?

És érezte már, hogy kellene  egy idegenvezető ebben a káoszban? Hogy az informatika végre ne csak a pénzt vigye, ne csak az alapvető támogatást nyújtsa? És hogy ez a ideál, úgy tűnik, reménytelenül messze van?

A jó hír, hogy Önnel együttdolgozva van remény. Mutatjuk az utat, és az informatika lehet a motorja a fejlődésnek, és nem csak akkor, ha szinte korlátlan mennyiségű forrás áll a rendelkezésére.

Számtalan esetben találkoztunk két szélsőséggel:

  • gyakrabban azzal, hogy egy cég jó tempóban fejlődik, igyekszik fejlődni, az informatikája pedig kétségbeesetten lohol utána;
  • ritkábban azzal az esettel, hogy az  IT gyönyörű, tankönyvbe illő dolgokat hoz létre, csak éppen a cégben nem sikerült ezeket felhasználni.

Az optimum és az összhang persze itt is középen van.

Ha Ön tudja, merre tart a cége, ha vannak szervezeti céljai, akkor segítünk az informatikai terveket, az informatikai stratégiát a szervezeti stratégiához igazítani. Ha ezzel Ön rendelkezik, és ténylegesen a céges tervekhez igazodik, akkor Ön is sokkal könnyebb döntési pozícióba kerül, és tudja majd:

  • milyen területeket, előreláthatólag mikor, és körülbelül mennyiért kell majd fejleszteni az informatikán belül
  • melyek azok a csapdák az úton, amiket el kell kerülni
  • az időben változva milyen újabb üzemeltetési és támogatási igényeknek kell az informatikai csapatnak megfelelni

Ha ezekben a pontokban tisztán lát, akkor ezzel csapata képes lesz a cég hatékony működését és a versenyképességét támogatni.

Ráadásként célirányosan tudja majd keresni és hasznosítani azokat az új eszközöket, módszereket, amelyekkel akár maga az informatika, és annak működése még hatékonyabbá vagy olcsóbbá tehető.

Ha Ön is hasonlóan gondolkodik, céljai hosszútávúak, és egy megbízható informatikai partnert keres, akkor az alábbi gombra kattintva kérjen tőlünk ajánlatot!

KAPCSOLAT